Skip to content

Vacature Accountmanager

Zutphen, Gelderland, Nederland€ 3.650 - € 5.250 per maandSales

Functieomschrijving

De wereld verandert en daarmee veranderen ook de toepassingen van onze aandrijftechniek. Als gevolg hiervan zijn wij op zoek naar een gedreven technisch Accountmanager die onze positie in de Benelux kan versterken.

Wat ga je doen wanneer je gaat werken als Accountmanager? 


Als Accountmanager bij Motrac Industries ben je actief op zoek naar nieuwe klanten en onderhoud je relaties met bestaande klanten om deze verder uit te bouwen. Je richt je hierbij vooral op bedrijven die aandrijftechniek nodig hebben, zoals fabrikanten van mobiele- en landbouwmachines en de scheepvaart. Je verkoopt onze technische producten en inventariseert bij de klant of er nieuwe projecten zijn of dat we de klant op het gebied van service iets kunnen bieden.

Daarnaast volg je de uitgebrachte offertes consequent op en ben je de sparringpartner voor onze klanten. Je stelt samen met de Salesmanager een verkoopplan op voor jouw klantengroep en zorgt ervoor dat de daarbij behorende budgetten worden gehaald. Je analyseert de concurrentie en speelt in op de marktontwikkelingen. Verder overleg je regelmatig met je Salesmanager over de marktontwikkelingen en beurzen en neem je deel aan relevante beurzen. Tot slot werk je samen met de afdelingen Marketing, Engineering, Sales binnendienst en Service om onze klanten tevreden te houden.

In deze uitdagende functie werk je als spin in het web en onderhoud je veel contact met onze klanten en collega's. Je bent verantwoordelijk voor 40% relatiebeheer, 40% acquisitie en 20% administratieve taken. Een dag per week ben je op kantoor voor overleg met het team, vergaderingen en om te sparren met je leidinggevende.


Onze engineers ontwerpen niet één product of systeem. Wij bedenken nieuwe oplossingen voor aandrijftechniek. De ene keer in een kermisattractie, de andere keer in een veldspuit voor de landbouw of een machine voor de wegenbouw. Maar we vertegenwoordigen ook nog een paar top merken in de hydraulische en elektrische aandrijftechniek merken als Linde Hydraulics, Aradex, Bucher Hydraulics, IMAV en Heinzmann, die jij met het Team in de markt mag zetten. Jij zult een gevarieerde baan hebben en komt in contact met vele soorten bedrijven.

Wie zijn we en wat doen we? 

Motrac Industries is al 70 jaar actief in hydraulische en elektrische engineering. Het team van specialisten ontwikkelt, engineert, bouwt en repareert aandrijvingen en klantspecifieke systemen. Vanuit het nieuwe pand in Zutphen werken wij met 60 collega's aan diverse projecten, zowel nationaal als internationaal. Bij Motrac Industries wordt er geïnvesteerd in jouw ontwikkeling en krijg je de mogelijkheid om diverse interne en externe opleidingen en trainingen te volgen.

Vereisten

Dit krijg je van ons!

 • Salaris tussen €3650,- & €5250,- en bonusregeling
 • Ruimte om je te specialiseren, door interne en externe opleidingen!
 • Onkostenvergoeding
 • Jij bent continu bezig met iets nieuws! Eigenlijk ontwerp en bouw je dingen die nooit zijn gebouwd
 • Een fijne werkplek met veel daglicht & een sportruimte 
 • Veel vrijheid! Wij denken in mogelijkheden en zeggen dan ook graag; "Bouw maar!"
 • 27+13! Vrije dagen per jaar
 • Je wordt onderdeel van een fijn team wat voor elkaar klaarstaat! Dit is handig om te hebben

 • Bij voorkeur een afgeronde technische hbo-opleiding. Bijvoorbeeld HTS Autotechniek of WTB
 • Een staat van dienst als Accountmanager bij voorkeur in de aandrijftechniek
 • Interesse in de techniek en duurzame relaties bouwen met klanten
 • Je toont initiatief & bent nieuwsgierig
 • Beheersing van de Engelse taal. Duits is mooi meegenomen, maar valt ook te leren!


Geef jij ook vorm aan jouw toekomst en ben je nieuwsgierig wat het team van Motrac Industries jou te bieden heeft? Dan nodig ik je graag eens uit om bij ons op de vloer te kijken met een kop koffie. 


Liever eerst bellen 0682052120 of appen? Gebruik dan onderstaande gegevens. 

Whatsapp_button


of

Apply with Indeed onbeschikbaar